Nalandabodhi Arnhem-Wageningen

(contactpersonen Martine Lans en Tom Hugens)

Wageningen-Netherlands-Modern-Building-500x330.jpg

Activiteiten in 2018-2019

Beoefeningsochtenden
Rondom Wageningen (Arnhem-Wageningen-Erichem) organiseren we regelmatig een beoefeningsochtend. We organiseren deze ochtenden, omdat mediteren in een groep behulpzaam, ondersteunend en inspirerend blijkt te zijn voor je beoefening. Tijdens de ochtenden wordt er Shamatha beoefend. Shamatha of aandachtsmeditatie is een manier om je geest te kalmeren, te ontspannen en te leren kennen. Shamatha meditatie wordt gezien als een beoefening die de basis is voor andere beoefeningen. Als we regelmatig mediteren komt onze geest tot rust en ontspant. Tijdens de ochtenden is er begeleiding.

De data van de ochtenden in het seizoen 2018-2019 zijn: 18-11-2018 (geweest), 17-02-2019 (Wageningen, geweest) en 07-04-2019 (Arnhem, geweest) van 10-12.30 uur. Komend schooljaar zijn er weer nieuwe activiteiten.

Overige activiteiten in Arnhem-Wageningen
Naast deze beoefeningsochtenden worden op incidentele basis andere activiteiten georganiseerd zoals openbare lezingen van leraren van Nalandabodhi. Als er voldoende animo is kunnen er ook andere cursussen (programma’s worden georganiseerd.

Ook wordt onderzocht of er lessen over boeddhisme kunnen worden aangeboden aan een middelbare school in Wageningen.

Wageningen-Netherlands-Sheep-in-grass.jpgOverige activiteiten in Nederland
Naast bovenstaande activiteiten in omgeving Wageningen wordt er een groot aantal open activiteiten georganiseerd in Rotterdam, Dordrecht en Almelo. Daarnaast zijn er voor leden van Nalandabodhi Nederland ook nog aparte activiteiten. Zo zijn er aparte cursussen voor leden, is er een traject met vervolgstudie, zijn er bijeenkomsten van de sangha (de dharma gemeenschap), zijn er beoefeningsbijeenkomsten, zijn er trainingen voor meditatie-instructeurs, zijn er Europese bijeenkomsten, enzovoort. Tevens wordt in Erichem twee keer per jaar een 3-daagse retreat georganiseerd voor leden.

Meer informatie?
Bovengenoemde activiteiten zijn de activiteiten Nalandabodhi in de omgeving van Wageningen en Arnhem. Als je geïnteresseerd bent in dergelijke activiteiten van Nalandabodhi of in nieuw te plannen activiteiten, mail dan naar de contactpersonen hieronder genoemd. Je krijgt dan een mailtje, zodra een nieuwe activiteit georganiseerd wordt.

De activiteiten van Nalandabodhi Wageningen worden gecoördineerd door Martine Lans en Tom Hugens. Vraag hen voor meer informatie.

Deelnemersbijdragen voor activiteiten in Wageningen kun je storten op rekeningnummer NL 93 TRIO 0198 424280 (19.84.24.280) ten name van Nalandabodhi Nederland met vermelding van de dag of dagen waaraan je mee wilt doen.

Omdat Nalandabodhi Nederland een ANBI-instelling is, zijn alle cursuskosten (op het schriftelijk materiaal na) als donatie te bestempelen en daarmee aftrekbaar voor de belastingen.