Nalandabodhi Rotterdam

Contactpersonen voor Nalandabodhi Rotterdam zijn Katja Paping en Frans Commijs, te bereiken via rotterdam@nalandabodhi.org.

rotterdam6Activiteiten seizoen 2018-2019

Voor het seizoen 2018-2019 zijn de meeste activiteiten beëindigd. In het volgende seizoen beginnen weer nieuwe activiteiten. Op dit moment is nog gaande:

Open meditatie op de zondagochtenden
Vanaf zondagochtend  6 januari, van 10.00-12.00 uur, organiseert Nalandabodhi Rotterdam meditatieochtenden voor zowel leden van Nalandabodhi als niet leden, voor zowel beginners als gevorderden. Meestal vinden de ochtenden plaats op de eerste zondag van de maand. De eerstkomende zondagmorgen is op 2 juni (klik op meditatie op zondagmorgen (5)). De bijeenkomst op 7 juli gaat niet door. Verder vinden er in de zomervakantie bijeenkomsten plaats op de zondagmorgens 4 augustus en 1 september.

We organiseren deze ochtenden, omdat mediteren in een groep behulpzaam, ondersteunend en inspirerend blijkt te zijn voor je persoonlijke beoefening. Tijdens de ochtenden wordt er  Shamatha beoefend. Shamatha of aandachtsmeditatie is een manier om je geest te kalmeren en te ontspannen om die daarna te leren kennen. Shamatha betekent sgom in het Tibetaans, wat vertrouwd raken betekent. Shamatha meditatie wordt gezien als een beoefening die de basis is voor andere beoefeningen. Als we regelmatig mediteren komt onze geest tot rust en ontspant. Ook andere vormen van meditatie zullen aan de orde kunnen komen. Tijdens de ochtenden is er begeleiding.

Na afloop is er de mogelijkheid aan te schuiven bij de lunch om elkaar ook op andere wijze te ont-moeten.
Omdat we graag een groep willen vormen vragen we je om voor de hele cyclus mee te doen. We starten om 10.00 uur. Als je wat eerder komt is er koffie en kunnen we rustig starten.  De kosten voor de hele cyclus is 15 euro.
Aanmelden en vragen stellen kan via Frans Commijs of Katja Paping via de mail rotterdam@nalandabodhi.org.

Activiteiten seizoen 2019-2020

voorkant boek3 lichtOp dit moment zijn er twee activiteiten gepland in het volgende schooljaar. Dat zijn twee open studiedagen over het nieuwe boek van Sebo Ebbens over de Tibetaans boeddhistische visie op leven en sterven. Het boek heet: ‘Op de Golven van Geboorte en Dood. Goed Leven en Sterven in Boeddhistische Perspectief‘. Het komt in Juni uit en wordt uitgegeven door Asoka. Er hoort een website bij: https://goedlevenensterven.nl. Zie hiernaast een afbeelding van de voorkant.

Op de twee open studiedagen is het mogelijk kennis te maken met het boek en het denken achter het boek. De dagen vinden plaats op 14 september en op 19 oktober in Rotterdam. Klik op open studiedag leven en sterven (1) voor de eerste en op open studiedag leven en sterven (2) voor de tweede dag. Beide dagen hebben dezelfde opzet.

Overige activiteiten

Naast bovenstaande activiteiten in Rotterdam wordt nog een aantal activiteiten open voor iedereen georganiseerd in Dordrecht, Arnhem-Wageningen en Almelo. Daarnaast zijn er voor leden van Nalandabodhi Nederland ook nog activiteiten. Zo zijn er aparte studiecursussen voor leden, is er een traject met vervolgstudie, zijn er bijeenkomsten van de sangha (de dharmagemeenschap), zijn er beoefeningsbijeenkomsten, zijn er trainingen voor meditatie-instructeurs, zijn er Europese bijeenkomsten, enzovoort.

rotterdam3Meer informatie?

Als je meer informatie wil over activiteiten in Rotterdam, dan kun je je vragen stellen aan Katja Paping of Frans Commijs via het mailadres van Nalandabodhi Rotterdam: rotterdam@nalandabodhi.org. Je kunt je op dit mailadres ook opgeven voor de verschillende activiteiten. Deelnemerskosten kun je storten op rekeningnummer NL 93 TRIO 0198 4242 80 (19.84.24.280) ten name van Nalandabodhi Nederland met vermelding van de cursus in Rotterdam.

Omdat Nalandabodhi Nederland een ANBI-instelling is, zijn alle cursuskosten (op bijdragen voor het schriftelijk materiaal na) als donatie te bestempelen en daarmee aftrekbaar voor de belastingen.