Nalandabodhi Almelo

Sinds een half jaar wordt er geprobeerd om in Almelo een aantal activiteiten van Nalandabodhi te organiseren. Wellicht leidt dit in de nabije toekomst tot een studiegroep Nalandabodhi Almelo.
De planning voor het najaar van 2018-2019 is:

  • De cursus met de titel  ‘Het (uitdagende) leven van de Boeddha’ is geweest.
  • Er worden in het najaar van 2018 nog twee open avonden georganiseerd over ‘het omgaan met Emoties’. De cursus is mede gebaseerd op het boek van Dzogchen Ponlop Rinpoche ‘Emotional Rescue’. De aangeboden achtergrondinformatie bij deze twee avonden is in het Nederlands (het boek is in het Engels). De avonden zijn op de dinsdagavonden 4 en 18 december en zijn wederom van 19.30 uur tot 22.00 uur.  De eerste avond is geweest. De plaats waar de cursus wordt gegeven wordt aan de deelnemers bekend gemaakt. De kosten voor deze twee avonden bedragen E 35,-. Studenten betalen E 17,50, 65+-ers E 30,- en leden van Nalandabodhi Nederland E 25,-. Voor mensen die per jaar meer dan twee dagen meedoen, zijn de kosten E 30,- per dag. Klik voor meer informatie over de tweede dag op omgaan met emoties (2).
  • Op dit moment wordt er nagedacht over een nieuwe cursus in het voorjaar van 2019. Eén van de onderwerpen zou kunnen zijn: ‘de ontwikkeling van mededogen’. Wordt vervolgd.

Anne-Marie Beelaerts coördineert de activiteiten in Almelo. Ook geeft zij de cursus ‘omgaan met emoties’. Als je vragen hebt over deze avonden of over Nalandabodhi Almelo of Nalandabodhi Nederland, klik dan op de mail van Nalandabodhi Nederland.

Mocht je geïnteresseerd zijn om op een verzendlijst geplaatst te worden voor activiteiten in Almelo, laat dat dan via de mail hierboven weten.

Overige activiteiten
Naast bovenstaande activiteiten in Almelo wordt er een groot aantal open activiteiten georganiseerd in Rotterdam, Dordrecht en Wageningen. Daarnaast zijn er voor leden van Nalandabodhi Nederland ook nog aparte activiteiten. Zo zijn er aparte cursussen voor leden, is er een traject met vervolgstudie, zijn er bijeenkomsten van de sangha (de dharma gemeenschap), zijn er beoefeningsbijeenkomsten, zijn er trainingen voor meditatie-instructeurs, zijn er Europese bijeenkomsten, enzovoort.