Nalandabodhi Almelo

Sinds een half jaar wordt er geprobeerd om in Almelo een aantal activiteiten van Nalandabodhi te organiseren. Wellicht leidt dit in de nabije toekomst tot een studiegroep Nalandabodhi Almelo.
De planning voor het najaar van 2018-2019 is:

  • De cursus met de titel  ‘Het (uitdagende) leven van de Boeddha’ is geweest.
  • Er worden in het najaar van 2018 nog twee open avonden georganiseerd over ‘het omgaan met Emoties’. De cursus is mede gebaseerd op het boek van Dzogchen Ponlop Rinpoche ‘Emotional Rescue’. De aangeboden achtergrondinformatie bij deze twee avonden is in het Nederlands (het boek is in het Engels). Beide avonden zijn geweest. Er is door de de deelnemers om een 3e avond gevraagd. Die komt.
  • Op dit moment wordt er nagedacht over een nieuwe cursus in het voorjaar van 2019. Eén van de onderwerpen zou kunnen zijn: ‘de ontwikkeling van mededogen’. Wordt vervolgd.

Anne-Marie Beelaerts coördineert de activiteiten in Almelo. Ook geeft zij de cursus ‘omgaan met emoties’. Als je vragen hebt over deze avonden of over Nalandabodhi Almelo of Nalandabodhi Nederland, klik dan op de mail van Nalandabodhi Nederland.

Mocht je geïnteresseerd zijn om op een verzendlijst geplaatst te worden voor activiteiten in Almelo, laat dat dan via de mail hierboven weten.

Overige activiteiten
Naast bovenstaande activiteiten in Almelo wordt er een groot aantal open activiteiten georganiseerd in Rotterdam, Dordrecht en Wageningen. Daarnaast zijn er voor leden van Nalandabodhi Nederland ook nog aparte activiteiten. Zo zijn er aparte cursussen voor leden, is er een traject met vervolgstudie, zijn er bijeenkomsten van de sangha (de dharma gemeenschap), zijn er beoefeningsbijeenkomsten, zijn er trainingen voor meditatie-instructeurs, zijn er Europese bijeenkomsten, enzovoort.