Zutphen. Tweede open avond over leven en sterven

Datum/Tijd
01/10/2019
8:00 pm - 9:45 pm

voorkant boek3 lichtOp de dinsdagavond 1 oktober wordt in Dat Bolwerck in Zutphen een 2e gesprek gehouden over de Tibetaans boeddhistische visie op leven en sterven. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot 21.45 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang voor alleen de tweede avond is E 15,-.

Op de eerste avond is gesproken over het begrip overgangen en bardos in de Tibetaans boeddhistische visie op de cyclus van leven en sterven.  Op de tweede avond op 1 oktober wordt er dieper ingegaan op belangrijke ingrediënten voor de kwaliteit van ons leven in deze cyclus. Belangrijke ingrediënten daarvoor zijn bijvoorbeeld het ontwikkelen van vriendelijkheid voor onszelf en anderen. Dat komt neer op het (leren) herkennen en erkennen van wat zich in ons en aan ons voordoet; het ontwikkelen van mededogen: het herkennen en erkennen van het lijden en gedoe van anderen om vandaar uit de ander te ondersteunen; het zien van de tijdelijkheid van het bestaan: beseffen dat de dingen niet vast liggen en voortdurend veranderen; en de consequenties nemen van de wet van karma: beseffen dat elke handeling vroeg of laat een effect heeft op ons leven en het accepteren daarvan.

Nieuwe boek
Ook de tweede avond is gebaseerd op het nieuwe boek van Sebo Ebbens: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief’. Dat boek is in juli 2019 bij Asoka verschenen. Tijdens de avond is het boek tegen een gereduceerd tarief te koop: E 20,-. Zie de afbeelding hierboven voor de voorkant van het boek. Maar ook zonder boek is iedereen welkom om mee te doen.

Het boek wordt ondersteund door de website https://goedlevenensterven.nl. Op die website zijn diverse aanvullingen op het boek te vinden zoals de boeddhistische visie op het formuleren van wensen rond het eigen levenseinde. Maar er is ook informatie te vinden over de boeddhistische visie op orgaandonatie, euthanasie, abortus, pijnmedicatie, en zelfdoding. Ook is het mogelijk in gesprek te gaan over de boeddhistische visie op leven en sterven naar aanleiding van de website of  onderdelen van het boek.

Vervolgcursus?
Wanneer er voldoende belangstelling voor is, kan er in Zutphen een vervolgcursus georganiseerd worden.

Meedoen?
Je kunt je voor deze workshop opgeven bij Dat Bolwerck. Je betaalt hen ook. Klik op de website van Dat Bolwerck voor meer informatie. Op die website staat ook het mailadres waar je je kunt opgeven. Wanneer je meer specifieke informatie wil over de avonden is het mogelijk te mailen naar Nalandabodhi Nederland.


Location
Dat Bolwerck

Kaart wordt geladen...

Category(ies) No Categories