Rotterdam. Shamatha meditatie, kalmte en de zintuigen (met Lee Worley)

Datum/Tijd
21/04/2018 / 22/04/2018
12:30 pm - 5:00 pm

FolderShamatha meditatie, de brug tussen zitmeditatie en gewaarzijn in het dagelijks leven.
Met Lee Worley, hoofdleraar in de Nalandabodhi traditie 

Zitmeditatie is een training om onze springerige gedachtewereld tot bedaren te brengen, een breder perspectief te ontwikkelen en zo ons lichaam en onze gevoelens te helen. Vaak verliezen we onze aandacht echter weer in drukte van alledag, zodra we het meditatiekussen verlaten hebben. In deze workshop onderzoeken we technieken om een brug te slaan tussen mediteren en het alledaagse leven. Dat vindt plaats door middel van Tibetaanse Yoga, meditatie-oefeningen, korte lezingen, discussie en speelse vormen van improvisatie waarbij we zowel onze verschillen als onze gemeenschappelijkheid vieren. Het weekend wordt gegeven voor Lee Worley, een hoofdleraar in de Nalandabodhi traditie (zie hieronder).

Dit programma is in het Engels. Er zijn mensen die kunnen helpen bij het vertalen.

Tijd
Let op: het programma begint op zaterdag om 12.30 uur (!!) en duurt die dag tot 20.00 uur (inclusief avondmaaltijd). Op zondag begint het om 10.00 uur en duurt het tot 17.00 uur.

Locatie
Cursuscentrum CurZus&Zo, Remmet van Milplaats 15, 3067 AN Rotterdam – Het Lage Land. Gratis parkeergelegenheid. Openbaar Vervoer: neem vanaf Rotterdam CS Metro A (naar Binnenhof) or B (naar Nesselande) en stap uit bij halte Prinsenlaan. Zie beneden.

Overnachten
Kom je van ver? Het is mogelijk te overnachten in het nabijgelegen Hotel Campanile Rotterdam Oost, Koningslaan 2, 3067 TG Rotterdam.

Kosten
Voor vroege boekers zijn de kosten 80 €. Dan moet er betaald zijn voor 1 maart. Daarna kost het weekeend 100 €. De prijzen zijn inclusief de maaltijd op zaterdagavond.

Voor meer informatie, registratie en betaling, neem contact op met Katja Paping, kmpaping@gmail.com.  Inschrijven kan tot uiterlijk 10 april.

Over de docent, Mitra lee Worley
Lee

Mitra Lee Worley was een van de oprichtende docenten van Naropa University, de eerste contemplatieve universiteit in de VS.  In 1976 nodigde Meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche haar uit om naar Boulder te komen om aan Naropa University vorm te geven aan de afdeling Theaterstudies, gebaseerd op contemplatieve principes. Gedurende de daarop volgende academische carrière van 44 jaar, gaf zij leiding aan deze afdeling en les in Trungpa’s methode voor de podiumkunsten, genaamd “Mudra Space Awareness”. Zij deed dit op vele verschillende manieren en in diverse contexten, variërend van Traditionele Kunst en Creatief Schrijven, tot Ouderenzorg en Religieuze Studies. Voordat ze vorig jaar met pensioen ging, maakte ze deel uit van het educatieteam dat vorm gaf aan een master in ‘Contemplatieve Educatie’. Momenteel geeft zij workshops in Space Awareness en in Boeddhistische beoefening in de VS, Canada en Europa.

Professor Worley begon haar carrier als podiumkunstenaar als oprichtend lid, actrice en regisseur van Joseph Chaikin’s fameuze ‘Open Theater’ in New York City. Daarnaast was ze acterend docent aan de acteursopleiding van het Sarah Lawrence College. In Europe was ze betrokken bij de “Happenings beweging” van Jean Jacques Lebel. Na haar carrière in New York, verhuisde Lee naar Santa Fe in New Mexico, waar ze regisseur werd van een theatergezelschap met de naam “Wit’s End”. Ze is in het bezig van een BA in English Drama van het Mount Holyoke College, is een alumna van het ‘Neighborhood Playhouse’ in NYC en ze behaalde een Master in Boeddhistische Studies/Tibetaanse Taal aan Naropa University.

 Mitra Lee was de eerste Practice Director voor Nalandabodhi, een Boeddhistische organisatie opgericht door Dzogchen Ponlop Rinpoche. Dzogchen Ponlop RInpoche benoemde haar tot een van de vijf westerse boeddhistische hoofdleraren (Mitra’s) binnen deze gemeenschap. In deze hoedanigheid reist zij momenteel rond en geeft zij les in haar op ervaring berustende mix van body and mind dharma onderricht. Haar eerste boek, getiteld Coming From Nothing: the Sacred Art of Acting biedt een overzicht van haar opvattingen over de contemplatieve podiumkunst. Haar tweede boek, Teaching Presence: Field Notes for Players gaat over de methodes die ze ontwikkelde om docenten te trainen in Naropa’s Contemplatieve Educatieve Masterprogramma. Op dit moment werkt zij aan een boek over Trungpa’s theaterpedagogiek en theatertechnieken.


Location
Curzus&Zo

Kaart wordt geladen...

Category(ies)