Rotterdam. Open meditatie avond met instructie

Datum/Tijd
02/11/2017
7:00 pm - 9:00 pm

beoefeningOok in het seizoen 2017-2018 is er de mogelijkheid om op (vrijwel) alle donderdagavonden te komen mediteren. Alleen in de schoolvakanties zijn er geen meditatie avonden. De avonden zijn vrij toegankelijk. De avonden beginnen om 19.00 uur, duren tot 21.00 uur en vinden plaats op het Proveniersplein 16B, vlak achter het station in Rotterdam. Er is vooraf en in de pauze koffie en thee beschikbaar. Er is ook de mogelijkheid om na afloop wat na te praten. Klik voor een overzicht van de donderdagavonden op open meditatieavonden.

Instructieavond en uitwisselen ervaringen op de eerste donderdag van de maand
Op de eerste donderdagavond van de maand is er altijd een meditatie instructie met daarna geleide meditatie. Dat geldt ook voor deze donderdagavond. Daarnaast is het mogelijk om op deze avond al je vragen over jouw ervaringen met meditatie te stellen. De avond ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • Welkom
  • (Korte) instructie in één van de methoden van de shamatha meditatie, met daarna een periode van geleide meditatie (ongeveer 30′)
  • Zelf oefenen met de aangeboden methoden van meditatie (30′)
  • Pauze met thee en koffie
  • Uitwisselen van ervaringen en mogelijkheid tot het stellen van vragen (35′)
  • Korte meditatie

De eerste twee donderdagavonden hierna
De eerste twee meditatie avonden na de 2e november vinden plaats op de donderdagavonden 9  en 16 november. Op donderdagavond 9 november is er een avond met voor de pauze meditatie. Na de pauze is er een korte inleiding over ‘meditatie in actie’ (de 5e paramita), gevolgd door discussie.

Op donderdagavond 16 november is er een uur meditatie met na de pauze een korte inleiding in een boeddhistisch onderwerp met discussie.

Tweede open studiedag
De tweede open studiedag in Rotterdam is op zondag 12 november. Het onderwerp is ‘onderling afhankelijk versus onafhankelijk’. Er is de tweede dag vooral aandacht voor ‘onderlinge afhankelijk’. Zie hiernaast bij ‘cursussen en activiteiten’.


Location
Frans/Ellen

Kaart wordt geladen...

Category(ies) No Categories