Rotterdam. Open meditatie avond met instructie

Datum/Tijd
05/10/2017
7:00 pm - 9:00 pm

beoefeningOok in het seizoen 2017-2018 is er de mogelijkheid om op (vrijwel) alle donderdagavonden te komen mediteren. Alleen in de schoolvakanties zijn er geen meditatie avonden. De avonden zijn vrij toegankelijk. De avonden beginnen om 19.00 uur, duren tot 21.00 uur en vinden plaats op het Proveniersplein 16B, vlak achter het station in Rotterdam. Er is vooraf en in de pauze koffie en thee beschikbaar. Er is ook de mogelijkheid om na afloop wat na te praten. Klik voor een overzicht van de donderdagavonden op open meditatieavonden.

Instructieavond op de eerste donderdag van de maand
Op de eerste donderdagavond van de maand is er altijd een meditatie instructie met daarna geleide meditatie. Dat geldt ook voor deze donderdagavond. Daarnaast is het mogelijk om op deze avond al je vragen over jouw ervaringen met meditatie te stellen. De avond ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • Welkom
  • (Korte) instructie in één van de methoden van de shamatha meditatie, met daarna een periode van geleide meditatie (ongeveer 30′)
  • Zelf oefenen met de aangeboden methoden van meditatie (30′)
  • Pauze met thee en koffie
  • Uitwisselen van ervaringen en mogelijkheid tot het stellen van vragen (35′)
  • Korte meditatie

De eerste twee donderdagavonden hierna
De eerste twee meditatie avonden na de 5e oktober vindt plaats op de donderdagavonden 12  en 26 oktober. Op donderdagavond 12 oktober is er een avond waarin ‘de vaardige handeling (paramita) van vreugdevolle inspanning’ centraal staat. Voor de pauze is er meditatie. Na de pauze is er een korte inleiding over dat onderwerp gevolgd door discussie.
Op donderdagavond 19 oktober is er geen meditatie avond maar op die avond geeft Dzogchen Ponlop Rinpoche een openbare lezing in Rotterdam. Zie hiernaast bij cursussen en activiteiten voor de plaats en het programma of klik op openbare lezing.
Op donderdagavond 26 oktober is er een uur meditatie, dan pauze met koffie en thee, met daarna een korte inleiding in een boeddhistisch onderwerp met discussie achteraf.

Eerste open studiedag
De eerste open studiedag is op zondag 15 oktober. Het onderwerp is ‘onderling afhankelijk versus onafhankelijk’. Binnenkort volgt meer informatie.

De eerste beoefeningsdag
Op zaterdag 18 november is er de eerste beoefeningsdag in Rotterdam. Ook van die dag wordt het onderwerp binnenkort bekend gemaakt.

Vrije toegang
De meditatie avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wel is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven.


Location
Frans/Ellen

Kaart wordt geladen...

Category(ies)