Rotterdam. Open meditatie avond

Datum/Tijd
03/05/2018
7:00 pm - 9:00 pm

beoefeningOok in 2018 is er de mogelijkheid om op vrijwel alle donderdagavonden te komen mediteren, ook op 3 mei. De avonden beginnen om 19.00 uur, duren tot 21.00 uur en vinden plaats op het Proveniersplein 16B, vlak achter het Centraal Station in Rotterdam. Er is vooraf en in de pauze koffie en thee beschikbaar. Er is ook de mogelijkheid om na afloop wat na te praten. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk.

Klik voor een overzicht van de donderdagavonden op open meditatieavonden.

Deze meditatie avond, 3 mei
Op deze donderdagavond is er eerst een uur meditatie. Dat geldt voor alle donderdagavonden. Dan is er pauze met thee en koffie. Na de pauze vindt er een korte inleiding plaats over de vijfde van de paramita’s: meditatie in actie. De (zes) paramitas zijn zes vaardige handelingen, die mededogen stimuleren.

  • Welkom met thee en koffie
  • Meditatie (met een korte geleide instructie)
  • Pauze
  • Inleiding in de 4e paramita, die van vreugdevolle inspanning
  • Korte meditatie aan het eind

De twee donderdagavonden hierna
De eerste twee meditatie avonden na de 3e mei vinden plaats op de donderdagavonden 17 en 24 mei. Op 10 mei is er geen meditatie omdat het Hemelvaartsdag is. Op 17 en 24 mei wordt er eerst een uur gemediteerd, daarna meestal een inleiding gehouden en verdere instructies gegeven, al naar gelang de behoeftes van de deelnemers. Er is altijd de mogelijkheid om je ervaringen met meditatie uit te wisselen.

Open studiedagen over leegtes
In het voorjaar worden er drie open studiedagen gegeven over ‘de Prajnaparamita Soetra en andere leegtes’. De eerste twee dagen zijn geweest, de derde dag is op 12 mei. Klik op derde dag voor meer informatie.

Vrije toegang
De meditatie avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wel is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven.


Location
Biek

Kaart wordt geladen...

Category(ies)