Rotterdam. Open meditatie avond

Datum/Tijd
19/04/2018
7:00 pm - 9:00 pm

beoefeningHet is mogelijk om op vrijwel alle donderdagavonden te komen mediteren, dus ook op de 19e april. Alleen in de schoolvakanties zijn er geen meditatie avonden. De avonden beginnen om 19.00 uur, duren tot 21.00 uur en vinden plaats op het Proveniersplein 16B, vlak achter het Centraal Station in Rotterdam. Er is vooraf en in de pauze koffie en thee beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid om na afloop wat na te praten.

Klik voor een overzicht van de opzet van de donderdagavonden op open meditatieavonden.

Deze meditatie avond, 19 april
Op de eerste donderdagavond van de maand is er naast meditatie altijd een inleiding in één van de paramitas. Op de andere donderdagen (zoals deze) zien de meditatieavonden er iets anders uit. Op die donderdagavonden geven we aandacht aan de meditatiehouding en hoe om te gaan met de afleiding die zich tijdens de meditatie voordoet. Geregeld zal één van de negen vormen van shamatha meditatie (rust meditatie) worden behandeld of eenvoudige vormen van vipashyana (inzicht meditatie). Ook kunnen er boeddhistische onderwerpen besproken worden of  thema’s vanuit toegepast boeddhisme (klik op: http://toegepast-boeddhisme.nl voor meer informatie). Er is in alle gevallen gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen rond meditatie of bijbehorende onderwerpen.

Programma

  • Welkom met thee en koffie
  • Meditatie (loop- en zitmeditatie met een geleide instructie)
  • Pauze
  • Meditatie met instructie of bespreking van een van bovenstaande onderwerpen
  • Nabespreken

De twee donderdagavonden hierna
De eerste twee meditatie avonden na 19 april vinden plaats op de donderdagavonden 17 en 24 mei (daartussen zijn er veel vakantiedagen). Beide avonden hebben dezelfde opzet als hier beschreven. De 26e april is de avond voor koningsdag en wordt daarom gecancelled.

Open weekend met Lee Worley
In het weekend van 21 en 22 April vindt er een meditatie weekend plaats met Lee Worley in of in de buurt van Rotterdam. Lee Worley is een hoofdleraar in de Nalandabodhi traditie. Het weekend gaat over ‘Shamatha meditatie, stilte en de zintuigen’ en staat open voor iedereen. Klik op weekend Lee Worley voor meer informatie.

Vrije toegang
De meditatie avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wel is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven.


Location
Biek

Kaart wordt geladen...

Category(ies) No Categories