Rotterdam. Open meditatie avond

Datum/Tijd
22/02/2018
7:00 pm - 9:00 pm

beoefeningOok in 2018 is er de mogelijkheid om op vrijwel alle donderdagavonden te komen mediteren, dus ook op de 22e februari. Alleen in de schoolvakanties zijn er geen meditatie avonden.  De avonden beginnen om 19.00 uur, duren tot 21.00 uur en vinden plaats op het Proveniersplein 16B, vlak achter het Centraal Station in Rotterdam. Er is vooraf en in de pauze koffie en thee beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid om na afloop wat na te praten.

Klik voor een overzicht van de opzet van de donderdagavonden op open meditatieavonden.

Deze meditatie avond, 22 februari
Op de tweede, derde, vierde (en soms vijfde) donderdagen in de maand zien de meditatieavonden er iets anders uit dan de eerste. Op die donderdagavonden (en dus ook deze) geven we aandacht aan de meditatiehouding en hoe om te gaan met de afleiding die zich tijdens de meditatie voordoet. Geregeld zal één van de negen vormen van shamatha worden behandeld of eenvoudige vormen van vipashyana (inzichtsmeditatie). Ook kunnen er boeddhistische onderwerpen besproken worden of  thema’s vanuit toegepast boeddhisme (klik op: http://toegepast-boeddhisme.nl voor meer informatie). Er is in alle gevallen gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen rond meditatie of bijbehorende onderwerpen.

Programma

  • Welkom met thee en koffie
  • Meditatie (loop- en zitmeditatie met een geleide instructie)
  • Pauze
  • Meditatie met instructie of bespreking van een van bovenstaande onderwerpen.
  • Nabespreken

De twee donderdagavonden hierna
De eerste twee meditatie avonden na de 22e februari vinden plaats op de donderdagavonden 8 en 15 maart. Op 1 maart is er schoolvakantie. Op donderdagavond de 8e maart wordt er eerst gemediteerd. Na de meditatie en de pauze vindt er een inleiding plaats in de derde paramita namelijk geduld. De paramitas zijn erop gericht je mededogen te versterken.
Op donderdagavond 15 maart is er een avond zoals hier beschreven.

Open dag beoefening
Op zaterdag 24 februari is er een volgende beoefeningsdag in Rotterdam. Die dag gaat over ‘de vier grondslagen van aandacht’ en is een directe aanvulling op de shamatha meditatie.

Open studiedagen over leegtes
In het voorjaar worden er vier open studiedagen gegeven over ‘de Prajnaparamita Soetra en andere leegtes’. De eerste dag is op 17 februari en is dus geweest. De tweede dag is op 18 maart. Klik op tweede dag voor meer informatie. Het is altijd mogelijk mee te doen, ook als je dagen hebt gemist.

Vrije toegang
De meditatie avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wel is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven.


Location
Biek

Kaart wordt geladen...

Category(ies)