Rotterdam. Open meditatie avond

Datum/Tijd
01/02/2018
7:00 pm - 9:00 pm

beoefeningOok in 2018 is er de mogelijkheid om op vrijwel alle donderdagavonden te komen mediteren, dus ook op de 1e februari. Alleen in de schoolvakanties zijn er geen meditatie avonden.  De avonden beginnen om 19.00 uur, duren tot 21.00 uur en vinden plaats op het Proveniersplein 16B, vlak achter het Centraal Station in Rotterdam. Er is vooraf en in de pauze koffie en thee beschikbaar. Er is ook de mogelijkheid om na afloop wat na te praten. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk.

Klik voor een overzicht van de donderdagavonden op open meditatieavonden.

Deze meditatie avond, 1 februari
Op deze donderdagavond is er eerst een uur meditatie. Dat geldt voor alle donderdagavonden. Dan is er pauze met thee en koffie. Na de pauze vindt er een korte inleiding plaats over de tweede van de paramita’s: discipline. De (zes) paramitas zijn zes vaardige handelingen, die mededogen stimuleren.

  • Welkom met thee en koffie
  • Meditatie (met een korte geleide instructie)
  • Pauze
  • Inleiding in de 2e paramita, die van discipline
  • Korte meditatie aan het eind

De twee donderdagavonden hierna
De eerste twee meditatie avonden na de 1e februari vinden plaats op de donderdagavonden 8 en 15 februari. Op beide avonden wordt er eerst een uur gemediteerd, daarna meestal een inleiding gehouden en verdere instructies gegeven, al naar gelang de behoeftes van de deelnemers. Er is altijd de mogelijkheid om je ervaringen met meditatie uit te wisselen.

Open dag beoefening
De eerstkomende dag beoefening in Rotterdam vindt plaats op zaterdag 24 februari. Die dag gaat over ‘de vier grondslagen van aandacht’ en is een directe aanvulling op de shamatha meditatie.

Open studiedagen over leegtes
In het voorjaar worden er drie open studiedagen gegeven over ‘de Prajnaparamita Soetra en andere leegtes’. De eerste dag is op 17 februari. Klik op eerste dag voor meer informatie.

Vrije toegang
De meditatie avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wel is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven.


Location
Biek

Kaart wordt geladen...

Category(ies) No Categories