Rotterdam. Open meditatie avond

Datum/Tijd
09/11/2017
7:00 pm - 9:00 pm

beoefeningHet is mogelijk om op vrijwel alle donderdagavonden te komen mediteren, dus ook de 9e november. Alleen in de schoolvakanties zijn er geen meditatie avonden.  De avonden beginnen om 19.00 uur, duren tot 21.00 uur en vinden plaats op het Proveniersplein 16B, vlak achter het centraal station in Rotterdam. Er is vooraf en in de pauze koffie en thee. Ook is er de mogelijkheid om na afloop wat na te praten. Klik voor een overzicht van de donderdagavonden op open meditatieavonden.

Meditatie avond
Op de tweede donderdagavond van de maand is er altijd eerst een uur meditatie. Dan is er pauze. Na de pauze vindt er een korte inleiding plaats in één van de paramitas. De paramitas zijn vaardigheden die ons helpen om ons mededogen naar onszelf en anderen vorm te geven. Op deze avond vindt er een inleiding plaats in de paramita van ‘meditatie in actie’. Het programma ziet er dan als volgt uit:

  • Welkom
  • Meditatie (met een korte geleide instructie)
  • Pauze
  • Inleiding in de paramita van de ‘meditatie in actie’, gevolgd door discussie en uitwisselen van ervaringen
  • Korte meditatie aan het eind

De twee donderdagavonden hierna
De eerste twee meditatie avonden na de 9e november vinden plaats op de donderdagavonden 16 en donderdagavond 23 november. Op beide donderdagavonden vindt er na een uur meditatie en een pauze een inleiding plaats in een boeddhistisch onderwerp, gevolgd door discussie.

Volgende studiedag
De volgende open studiedag is op zondag 12 november. Het is de tweede dag in de serie van drie over  ‘onderling afhankelijk versus onafhankelijk’. Elke dag is apart te bezoeken.

De eerste beoefeningsdag
Op zaterdag 18 november is er de eerste beoefeningsdag in Rotterdam. Die dag sluit aan bij het onderwerp van de drie open studiedagen die gaan over ‘afhankelijkheid versus onderlinge afhankelijkheid’.

Vrije toegang
De meditatie avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wel is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven.


Location
Biek

Kaart wordt geladen...

Category(ies) No Categories