Rotterdam. Open meditatie avond

Datum/Tijd
26/10/2017
7:00 pm - 9:00 pm

beoefeningOok in het seizoen 2017-2018 is er de mogelijkheid om op vrijwel alle donderdagavonden te komen mediteren. Alleen in de schoolvakanties zijn er geen meditatie avonden.  De avonden beginnen om 19.00 uur, duren tot 21.00 uur en vinden plaats op het Proveniersplein 16B, vlak achter het Centraal Station in Rotterdam. Er is vooraf en in de pauze koffie en thee beschikbaar. Er is ook de mogelijkheid om na afloop wat na te praten.
Klik voor een overzicht van de donderdagavonden op open meditatieavonden.

Deze meditatie avond
Op de vierde donderdagavond van de maand is er altijd eerst een uur meditatie. Dan is er pauze met thee en koffie. Na de pauze vindt er een korte inleiding plaats over een boeddhistische onderwerp. Het programma zie er daarmee als volgt uit:

  • Welkom met thee en koffie
  • Meditatie (met een korte geleide instructie)
  • Pauze
  • Inleiding in een boeddhistisch onderwerp met daarna uitwisselen van ervaringen en discussie.
  • Korte meditatie aan het eind

De twee donderdagavonden hierna
De eerste twee meditatie avonden na de 26e oktober vinden plaats op de donderdagavonden 2 en 9 november. Op donderdagavond 2 november worden nieuwe instructies gegeven en bestaat er de mogelijkheid om je vragen over jouw ervaringen met meditatie te stellen en die met elkaar te bespreken. Op donderdagavond 9 november mediteren we eerst en bespreken we na de pauze over de paramitas van ‘meditatie in actie’: hoe we de ervaringen van meditatie in ons dagelijks leven brengen.

Open studiedag|
De eerstkomende studiedag vindt plaats op zondag 12 november. Het is de 2e studiedag in een serie van drie. Het onderwerp is ‘onderling afhankelijk versus onafhankelijk’. Binnenkort volgt meer informatie.

De eerste beoefeningsdag
Op zaterdag 18 november is er de eerste beoefeningsdag in Rotterdam. Ook van die dag wordt het onderwerp binnenkort bekend gemaakt.

Vrije toegang
De meditatie avonden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Wel is het mogelijk een vrijwillige bijdrage te geven.


Location
Frans/Ellen

Kaart wordt geladen...

Category(ies) No Categories