Rotterdam. Open studiedag over het nieuwe boek over leven en sterven (1)

Datum/Tijd
21/09/2019
10:00 am - 4:00 pm

Open dag over het nieuwe boek van Sebo Ebbens: ‘Op de golven van geboorte en dood’

voorkant boek3 lichtOp 21 september en 19 oktober zullen we twee open dagen organiseren over het nieuwe boek van Sebo Ebbens: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief ’. Dit boek gaat over de (Tibetaans) boeddhistische visie op ons leven en op ons sterven, en op de relatie tussen die twee. De dag betreft een inleiding in dit boek. Beide dagen hebben dezelfde opzet.

Het boek bestaat uit twee delen: het eerste deel gaat over de theorie van leven en sterven, gebaseerd op het Tibetaanse dodenboek maar aangepast aan de Nederlandse situatie. Het tweede deel betreft een groot aantal beoefeningen die we kunnen doen, en uit een visie op stervensbegeleiding en op rouwverwerking.

Het boek is in juli 2019 op de markt verschenen en kost bij de boekhandel E 24,95. Het is uitgegeven door Asoka.

Klik voor meer informatie over het boek en achtergronden van het boek op https://goedlevenensterven.nl.

Het programma
De dag begint om 10.00 uur en bestaat uit een ochtendprogramma (van 10.00 tot 12.30 uur) en een middag programma (van 13.30 tot uiterlijk 16.00 uur). Het is mogelijk alleen het ochtendprogramma te doen. Het is ook mogelijk de hele dag te blijven. Iedereen die meedoet aan de dag (ochtend en/of de middag) krijgt het boek. Het is bij de prijs inbegrepen. Als je het boek al hebt, is de ochtend goedkoper. Zie hieronder bij kosten.

Alleen de ochtend?
In de ochtend wordt het boek toegelicht en wordt de algemene lijn in het boek met elkaar besproken. Dat gebeurt via inleidingen, discussies in kleinere en grotere groepen, korte oefeningen, en reflecties.

Ook de middag?
In de middag wordt een drietal beoefeningen uit het boek samen doorgenomen. Dat zijn beoefeningen die zowel betekenisvol zijn tijdens het leven, als tijdens en na het sterven. Ook zijn ze betekenisvol om voor anderen te doen tijdens hun leven, sterven en na hun sterven.

De dag wordt gegeven door Yolande Berendsen en Sebo Ebbens.

Vervolgcursus?
Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om een vervolgcursus te organiseren.

Kosten
De kosten voor alleen de ochtend zijn E 35,-. Daarbij is het boek inbegrepen (evenals koffie en thee). Als je het boek al hebt, zijn de kosten voor de ochtend E 15,-.
De middag kost E 15,-. De hele dag kost dus E 50,- met boek of E 30,- als je het boek al hebt. Het is niet mogelijk alleen de middag te doen.

Je kunt je opgeven door te mailen aan Deborah de Rooij via rotterdam@nalandabodhi.org. Geef duidelijk aan of je alleen aan de ochtend of aan de ochtend en middag wil deelnemen. De deelname is zeker als je het bijbehorende bedrag (E 35,- of E 50,-) gestort hebt op  de rekening van Nalandabodhi Nederland. Het rekeningnummer is NL93 TRIO 0198  4242 80 (19.84.24.280). Er kunnen maximaal 35 mensen meedoen.

Het is mogelijk om in Djoj een lunch te nuttigen. Die kost E 8,-. In de ochtend kun je daarvoor opgeven. Dit bedrag moet met Djoj worden afgerekend.


Location
Djoj

Kaart wordt geladen...

Category(ies) No Categories