Rotterdam. Meditatie op zondagmorgen. Shamatha: elke eerste zondag van de maand.

Datum/Tijd
01/03/2020
9:45 am - 12:30 pm

beoefening

Reeks

Elke eerste zondag van de maand is er bij Nalandabodhi Rotterdam een shamatha-meditatie.

Wat en voor wie is het?

Tijdens deze meditatie-bijeenkomsten beoefenen we shamatha, het is een manier om je geest te kalmeren en te ontspannen om die zo te leren kennen. Shamatha betekent ‘sgom’ in het Tibetaans, wat ‘vertrouwd raken’ betekent. Zo raken we vertrouwd met onze onrustige geest. Shamatha-meditatie wordt gezien als de basis voor andere beoefeningen. Als we regelmatig mediteren komt onze geest tot rust en ontspant. Tijdens de meditatie-bijeenkomsten kunnen ook andere vormen van meditatie aan de orde komen.

Tijdsduur

Het programma duurt van 10.00 – 11.30 uur. Vanaf 09.45 is er koffie en thee, om 10.00 starten we rustig.  Rond 11.45 uur is er de mogelijkheid aan te schuiven bij de brunch om elkaar ook informeel te ont-moeten.

Kosten

De kosten voor deze 9 meditaties zijn 15 euro. Het verzoek is om in te tekenen voor de gehele reeks van 9 keer (of als je later instroomt voor de rest van de reeks á 2 euro per keer) Dan wordt de groep stabieler. Het is natuurlijk altijd mogelijk om voor één keer te komen om te kijken of het iets voor je is. De extra kosten van een brunch zijn 2 euro, die betaal je daar als je blijft eten. (Je moet je voor de lunch wel van te voren opgeven via rotterdam@nalandabodhi.org )

Waar?

De ochtenden vinden plaats in BIEK op het Proveniersplein 16b, vlak achter het Centraal Station in Rotterdam.

Vragen en inschrijven

Als je vragen hebt, kun je die stellen aan Frans Commijs of Katja Paping via de mail rotterdam@nalandabodhi.org  Je kunt je op dit mailadres ook opgeven.

Meer info

Naast deze shamatha meditaties zijn er ook meditatie-op-leegte-ochtenden (elke 3e zondag in de maand). En Nalandabodhi doet nog veel meer! Meer informatie over de andere activiteiten in Rotterdam vind je op Nalandabodhi Rotterdam.


Location
Biek

Kaart wordt geladen...

Category(ies)