Rotterdam. Boeddha festival 2019

Datum/Tijd
03/02/2019
10:30 am - 5:00 pm

open boekOp zondag 3 februari wordt er in Djoj in Rotterdam Noord (Anthonie Duyklaan 5-7) opnieuw het Boeddhafestival georganiseerd. Het festival wordt voor de 4e keer gehouden en wordt georganiseerd door het Boeddha Huis in Rotterdam in samenwerking met Djoj. Op het festival presenteren (vrijwel) alle boeddhistische groepen uit Rotterdam zich met stands en workshops. Ook is er een groot aantal lezingen van diverse boeddhistische sprekers. Het thema dit keer is ‘eenheid en verscheidenheid’. Voor mensen die willen kennismaken met wat er in Rotterdam aan boeddhistische activiteiten plaats vindt is dit festival bijzonder interessant. Het festival begint om 10.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Het is mogelijk je nu al bij Djoj op te geven voor die dag. Klik op Boeddha festival Djoj om je op te geven. De kosten van de dag zijn E 20,-. Informatie over het volledige programma kun je vinden door te klikken op programma Boeddha festival.

Bijdrage Nalandabodhi Rotterdam
Ook Nalandabodhi Rotterdam doet aan dit festival mee. Nalandabodhi organiseert de volgende activiteiten:

Toegepast boeddhisme: Er is een workshop over toegepast boeddhisme. Nalandabodhi Nederland beheert een website waar veel toepassingen uit het boeddhisme voor het dagelijks leven centraal staat. Over een aantal van die toepassingen gaat deze workshop. De workshop wordt gegeven door Frans Commijs. Klik voor de website op toegepast boeddhisme.

Pad van beoefening: Er is een workshop over het pad van beoefening van Nalandabodhi. Nalandabodhi heeft een bijzonder goed gestructureerd tweejarig pad van beoefening dat open staat voor iedereen. Over dat pad van beoefening met wat voorbeelden wordt een workshop gehouden. Yolande Berendsen en Katja Paping geven die workshop. Klik op aanbod Nalandabodhi Nederland voor meer informatie over dat tweejarige pad (en andere paden).

wheel of lifeHet levensrad. Er is een workshop over het levensrad. Het levensrad is een afbeelding die vroeger aan de buitenmuur of in de hal van de boeddhistische tempels hing (zie hiernaast). Op die afbeelding is te zien hoe ons lijden en gedoe eruit ziet, hoe wij dat lijden creëren, en hoe we ons van ons lijden kunnen bevrijden. Over dat levensrad gaan twee open studiedagen op 10 maart en 13 april. Deze workshop is te zien als een inleiding in die twee dagen. De twee dagen zijn te beschouwen als een prima inleiding in het boeddhisme. De workshop wordt gegeven door Sebo Ebbens. Hij geeft ook de 2 studiedagen. Klik voor meer informatie op het levensrad (1).

Lezing Westers boeddhisme. In de grote zaal is er een lezing van Sebo Ebbens over ‘Westers boeddhisme’. Van Sebo Ebbens zal in het late voorjaar een boek verschijnen over de Tibetaanse visie op leven en sterven. Dat boek is in het Nederlands en is bedoeld voor de Westerse mens. Over die vertaalslag van het Tibetaans boeddhisme naar de Westerse situatie gaat deze inleiding. De visie is dat we er veel voor moeten doen om die vertaalslag te maken en er veel voor moeten doen om bij die vertaalslag de diepte van het Tibetaans boeddhisme te behouden.


Location
Djoj

Kaart wordt geladen...

Category(ies) No Categories