Rotterdam. Boeddha festival 2019

Datum/Tijd
03/02/2019
10:30 am - 5:00 pm

open boekOp 3 februari wordt er in Djoj in Rotterdam Noord (Anthonie Duyklaan 5-7) opnieuw het Boeddhafestival georganiseerd. Het festival wordt voor de 4e keer gehouden en wordt georganiseerd door het Boeddha Huis in Rotterdam in samenwerking met Djoj. Op het festival presenteren (vrijwel) alle boeddhistische groepen uit Rotterdam zich met stands en workshops. Ook is er een groot aantal lezingen van diverse boeddhistische sprekers. Het thema is eenheid en verscheidenheid. Voor mensen die willen kennismaken met wat er in Rotterdam aan boeddhistische activiteiten plaats vindt is dit bijzonder interessant. Het festival begint om 10.30 uur en duurt tot 17.00 uur.

Ook Nalandabodhi Rotterdam doet aan dit festival mee. Nalandabodhi organiseert de volgende activiteiten:

  •  Er is een workshop over toegepast boeddhisme. Nalandabodhi Nederland beheert een website waar veel toepassingen uit het boeddhisme voor ieders dagelijks leven centraal staat. Over een aantal van die toepassingen gaat deze workshop. De workshop wordt gegeven door Frans Commijs. Klik voor de website op toegepast boeddhisme.
  • Er is een workshop over het pad van beoefening van Nalandabodhi. Nalandabodhi heeft een bijzonder goed gestructureerd tweejarig pad van beoefening dat open staat voor iedereen. Over dat pad van beoefening met wat voorbeelden wordt een workshop gehouden. Yolande Berendsen en Katja Paping geven die workshop. Klik op aanbod Nalandabodhi Nederland voor meer informatie over dat tweejarige pad (en andere paden).
  • wheel of lifeEr is een workshop over de twee open studiedagen die in het voorjaar 2019 worden gehouden. Het onderwerp van die twee open studiedagen is ‘het levensrad’ (the wheel of life). In de vroegere tempels hing de afbeelding van het levensrad vaak in de hal zodat iedereen in één oogopslag kon zien wat belangrijk was in het boeddhisme. Sebo Ebbens zal de twee open studiedagen geven en tijdens het Boeddha Festival er iets over vertellen.
  • Er is een lezing van Sebo Ebbens in de grote zaal. Die zal gaan over ‘Westers boeddhisme’. Van Sebo Ebbens zal in het late voorjaar een boek verschijnen over de Tibetaanse visie op leven en sterven. Dat boek is in het Nederlands en is bedoeld voor de Westerse mens. Over die vertaalslag van het Tibetaans boeddhisme naar de Westerse situatie gaat deze inleiding. De visie is dat we er veel voor moeten doen om die vertaalslag te maken en er veel voor moeten doen om bij die vertaalslag de diepte van het Tibetaans boeddhisme te behouden.

Het is mogelijk je nu al bij Djoj op te geven voor die dag. Klik op Boeddha festival Djoj om je op te geven. De kosten van de dag zijn E 20,-. Informatie met het volledige programma volgt binnenkort.


Location
Djoj

Kaart wordt geladen...

Category(ies) No Categories