Online tweejarig Pad van Beoefening: 2e module Grondslagen van Aandacht

Datum/Tijd
11/11/2019
8:00 pm - 9:30 pm

beoefening

In 2019-2020  wordt er online een tweejarig pad van beoefening gegeven op maandagavonden. We hebben dit jaar  besloten om dit pad van beoefening online aan te bieden omdat de deelnemers vaak verspreid over het land wonen. Daarnaast zullen er mogelijkheden aangeboden worden om naast de online discussies ook samen te beoefenen. Dat zal plaats vinden in Rotterdam en in de regio Arnhem-Wageningen. Deze mogelijkheden zullen met de deelnemers worden afgestemd. De online training zal elke tweede maandag van de maand plaats vinden van 20.00 tot 21.30 en we zullen hiervoor het programma Zoom gebruiken.

Het tweejarige pad van beoefening bestaat uit vijf modules. De vijf modules geven een prima overzicht over de belangrijkste onderdelen van het boeddhistische pad wat betreft beoefening.

Twee van de modules betreffen het Hinayana, een eenvoudigere vorm van boeddhisme; drie modules betreffen het Mahayana, een iets meer gevorderde vorm van boeddhisme.

Uitgebreide informatie over de  opzet en inhoud van het tweejarige pad van beoefening kun je vinden door te klikken op tweejarige pad van beoefening. De belangrijkste onderdelen van het tweejarige pad van beoefening worden in principe elke twee jaar binnen Nalandabodhi aangeboden.

De modules
Module 1 (AFGEROND): 5 avonden  De 9 methoden van Shamatha (aandachtsmeditatie)
Data : 11 Maart, 8 April, 13 Mei, 9 september, 14 Oktober 2019
Klik voor meer informatie op 1e module shamatha.

Module 2: 2 avonden  De beoefening van de Vier Grondslagen van Aandacht (4 Mindfulnesses
Data: 11 November, 9 December 2019

Module 3: 4 avonden  De beoefening van de vijf leegtes
Data: 13 Januari, 10 februari, 9 Maart, 13 April 2020
Klik voor meer informatie op de 3e module over de vijf leegtes.

Module 4: 3 avonden  Het ontwikkelen van mededogen (Het trainen van de geest; Lojong)
Data: 11 Mei, 8 Juni, 14 September, 12 Oktober 2020
Klik voor meer informatie over de 4e module over mededogen.

Module 5: 2 avonden  De Twee keer Vier: de Vier Geestdraaiers (Four Reminders) en de Vier Onmetelijkheden.
Data: 9 November, 14 December 2020

Kosten
De kosten voor deze gehele online training bedragen E 160,- (10 euro per avond) voor niet-leden, E 125 euro en ongeveer 35 euro aan materiaal kosten. Er bestaat ook de mogelijkheid om aparte modules te volgen. Als je dat wilt, neem dan contact met ons op.

Van het tweejarige pad van beoefening zijn er twee versies. Er is een wat  eenvoudigere versie in het Nederlands en een aanzienlijk uitgebreidere versie in het Engels. De eerste versie is voor iedereen die het pad van beoefening wil doen (die versie wordt bij deze cursus aangeboden), de tweede versie is alleen beschikbaar voor leden van Nalandabodhi.

Heb je  interesse om mee te doen of heb je vragen stuur dan een mail naar arnhem-wageningen@nalandabodhi.org. Je krijgt dan ook meer informatie over hoe de online cursus werkt en hoe je het programma Zoom kan downloaden.

Je kunt je voor deze studieavonden opgeven door het deelnemersgeld te storten op rekeningnummer NL 93 TRIO 0198 4242 80 (19.84.24.280) ten name van Nalandabodhi Nederland met vermelding van de modules waaraan je mee wilt doen.

Omdat Nalandabodhi Nederland een ANBI-instelling is, zijn alle cursuskosten (op de kosten voor het schriftelijk materiaal na) als donatie te bestempelen en daarmee aftrekbaar voor de belastingen.


Kaart onbeschikbaar

Category(ies)