Erichem. Open meditatie ochtend

Datum/Tijd
18/11/2018
10:00 am - 12:30 pm

Open meditatie ochtend Nalandabodhi Arnhem-Wageningen.

beoefeningOp zondagochtend  18 november 2018, van 10-12.30 uur, organiseert Naladhabodhi Arnhem-Wageningen een open meditatie ochtend voor zowel leden als niet leden, voor zowel beginners en voor gevorderden. Tijdens deze ochtend zullen we Shamatha beoefenen. Shamatha of aandachtsmeditatie is een manier om je geest te kalmeren om die daarna te leren kennen. Meditatie betekent sgom in het Tibetaaans, wat vertrouwd raken betekent. Shamatha meditatie wordt gezien als een basisbeoefening. Als we regelmatig mediteren komt onze geest tot rust en ontspant.

De beoefening van Shamatha meditatie kent twee doelen. De eerste is dat we door meditatie leren  om onze geest gericht te houden en zich minder te laten afleiden. Het tweede is dat we flexibeler omgaan met onze geest.  Als we dit doen, dan leren we te zien wat zich werkelijk aan ons voordoet, in het hier en nu.

Deze ochtend zal plaats vinden in Erichem op Lutterveld 2a. Heb je interesse om mee te doen meld je dan aan op arnhem-wageningen@nalandabodhi.org.

De ochtend is gratis te bezoeken. Er is koffie en thee beschikbaar. De ochtend wordt gegeven door Tom Hugens en Martine Lans.


Location
Erichem

Kaart wordt geladen...

Category(ies)