Epe. Mudra Space Awareness drie-daagse (met Lee Worley)

Datum/Tijd
23/04/2018 / 26/04/2018
5:00 pm

PROEF DIT MOMENT OP DEZE PLEK, ZOWEL WAT BETREFT LICHAAM ALS GEEST 

Mudra Space Awareness is een fysieke training die gebaseerd is op de oude Tibetaanse Kloosterdansvormen. Die training helpt je om intensieve situaties beter aan te kunnen. Dat helpt je of je nu uitvoerend kunstenaar bent, je mediteert of niet, je computerprogrammeur bent of werkt in de hulpverlening, omdat je overal in het dagelijks leven tegen intense situaties aanloopt. Deze workshop combineert Mudrawerk – een serie van fysieke en vocale oefeningen afkomstig uit de Tibetaanse Yogitraditie – met een eigentijdse improviserende benadering van psychofysiek theater. De werkwijze is gericht op het vergroten van je capaciteit om ook onder intense omstandigheden je kalmte en geluk te bewaren en te ervaren. De oefeningen onthullen je subtiele gewoonten en stimuleren het loslaten daarvan. Daarmee komt je creativiteit los en blijf je in verbinding met elkaar en de wereld.

Dit programma wordt in het Engels gegeven, er zijn vertalers aanwezig.

Tijd
Het programma start op maandagavond 23 april, 17.00 uur (!!), en eindigt op donderdag 26 april  om 17.00 uur.

Locatie
Centrum Oostraven, Oost Ravenweg 5, 8162 PJ Epe. Voor meer informatie klik op: http://www.oostraven.nl/contact.html

Kosten
De kosten voor de gehele workshop (maandagavond + 3 volle dagen) zijn:
- Vroegboekaanbieding, bij volledige betaling vóór 1 maart, € 300,- alles inclusief;
- Bij betaling na 1 maart, € 350,- alles inclusief.

Voor meer informatie en registratie, neem contact op met: Pauline Memelink, memeltje@gmail.com. Registratie moet plaats vinden voor uiterlijk 10 april.

Over de docent, Mitra Lee Worley
LeeMitra Lee Worley was een van de oprichtende docenten van Naropa University in Boulder, de eerste contemplatieve universiteit in de VS.

In 1976 nodigde Meditatiemeester Chögyam Trungpa Rinpoche haar uit om aan Naropa University vorm te geven aan de afdeling Theaterstudies, geheel gebaseerd op contemplatieve principes. Gedurende de daarop volgende academische carrière van 44 jaar, gaf zij leiding aan deze afdeling en les in Trungpa’s methode voor de podiumkunsten, genaamd “Mudra Space Awareness”. Zij deed dit op vele verschillende manieren en in diverse contexten, variërend van Traditionele Kunst en Creatief Schrijven, tot Ouderenzorg en Religieuze Studies. Voordat ze vorig jaar met pensioen ging, maakte ze deel uit van het educatieteam dat vorm gaf aan een master in ‘Contemplatieve Educatie’. Momenteel geeft zij workshops in Space Awareness en in Boeddhistische beoefening in de VS, Canada en Europa.

Professor Worley begon haar carrier als podiumkunstenaar als oprichtend lid, actrice en regisseur van Joseph Chaikin’s fameuze ‘Open Theater’ in New York City. Daarnaast was ze acterend docent aan de acteursopleiding van het Sarah Lawrence College. In Europe was ze betrokken bij de “Happenings beweging” van Jean Jacques Lebel. Na haar carrière in New York, verhuisde Lee naar Santa Fe in New Mexico, waar ze regisseur werd van een theatergezelschap met de naam “Wit’s End”. Ze is in het bezit van een BA in English Drama van het Mount Holyoke College, is een alumna van het ‘Neighborhood Playhouse’ in NYC en ze behaalde een Master in Boeddhistische Studies/Tibetaanse Taal aan Naropa University.

Mitra Lee was de eerste Practice Director voor Nalandabodhi, een Boeddhistische organisatie opgericht door Dzogchen Ponlop Rinpoche, die haar benoemde tot een van de vier Westerse Boeddhistische leraren (Mitra’s) binnen deze gemeenschap. In deze hoedanigheid reist zij momenteel rond en geeft zij les in haar op ervaring berustende mix van ‘body and mind dharma’ onderricht. Haar eerste boek, getiteld Coming From Nothing: the Sacred Art of Acting biedt een overzicht van haar opvattingen over de contemplatieve podiumkunst. Haar tweede boek, Teaching Presence: Field Notes for Players gaat over de methodes die ze ontwikkelde om docenten te trainen in Naropa’s Contemplatieve Educatieve Masterprogramma. Op dit moment werkt zij aan een boek over Trungpa’s theaterpedagogiek en theatertechnieken.


Location
Centrum Oostraven

Kaart wordt geladen...

Category(ies)