Dordrecht. Boeddhisme in het dagelijks leven

Datum/Tijd
09/12/2018
10:00 am - 1:00 pm

open boekOp 9 december 2018 wordt er bij Nalandabodhi Dordrecht een open studie ochtend georganiseerd waarin toepassingen van het (Tibetaans) boeddhisme centraal staan. De studie ochtend begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. De plaats waar de studiedag gehouden wordt, is het Centrum Azil. Het adres is Mauritsweg 157c. Het centrum is vlakbij het Centraal Station van Dordrecht).

Boeddhisme in ons dagelijks leven.
We kunnen divers werkwijzen uit het Tibetaans Boeddhisme toepassen in ons dagelijks leven. De verwachting is dat dat ons helpt. We noemen deze vorm van boeddhisme ook wel ‘Toegepast boeddhisme’. We leren dan om ook in ons dagelijks leven met onze aandacht en ons gewaarzijn te zijn bij wat we aan het doen zijn. Dat levert op dat we ons bewust worden van wat we doen en wat we zeggen en wat daarvan de effecten zijn. We leren op die manier de gebeurtenissen in ons zelf, bij de ander en bij de wereld om ons heen kennen zonder daar direct over te oordelen.

In deze cursusochtend staan we stil bij wat ons hierbij kan helpen, we gaan op weg naar aandacht en gewaarzijn. De basis van aandacht en gewaarzijn is meditatie. Daar besteden we dan ook aandacht aan. Ook besteden we aandacht aan hoe we dit doen als je bijvoorbeeld aan het werk bent. We staan stil bij emoties en hoe hier mee om te gaan.

De studiedag wordt gegeven door  Liza van Dorp.

Organisatie
De kosten voor deze dag bedragen E 17,50. Dat is inclusief koffie, thee en (korte) achtergrondinformatie. Leden en vrienden van Nalandabodhi betalen E12,50. 65+-ers betalen E 15,-, en studenten betalen E 9,- per dag. Mensen die minstens drie dagen meedoen aan open studiedagen binnen Nalandabodhi Nederland, betalen E 30,- per dag, of E 15,-per dagdeel.

Je kunt je voor deze dag opgeven bij Liza van Dorp via info@azil.nl. Deelnemersbijdragen kun je storten op rekeningnummer NL 93 TRIO 0198 4242 80 (19.84.24.280) ten name van Nalandabodhi Nederland met vermelding van de cursus in Dordrecht.

Omdat Nalandabodhi Nederland een ANBI-instelling is, zijn alle cursuskosten (op de kosten voor het schriftelijk materiaal na) als donatie te bestempelen en daarmee aftrekbaar voor de belastingen.


Location
AZIL

Kaart wordt geladen...

Category(ies)