Almelo. Orientatiecursus: het leven van de Boeddha (4)

Datum/Tijd
20/11/2018
7:30 pm - 10:00 pm

open boekIn Almelo wordt er in het najaar van 2018 een oriëntatie cursus gegeven van vier avonden. Die cursus staat open voor iedereen. Van deze cursus hebben de eerste drie avonden plaats gevonden. Die is de vierde en laatste avond. De laatste avond vindt plaats op dinsdagavond 20 november. Het is helaas niet meer mogelijk aan deze cursusavond mee te doen omdat dit de laatste avond is. Zie voor meer informatie daarover Nalandabodhi Almelo voor andere programma’s.

Het uitdagende leven van de Boeddha als voorbeeld
Het onderwerp van deze cursus is: ‘het uitdagende leven van de Boeddha als voorbeeld: wat kunnen we van hem leren voor ons eigen leven’?
De leraar van deze cursus is Sebo Ebbens, de coördinatie van de cursus is in handen van Anne-Marie Beelaerts. De avonden duren van 19.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur.

450px-Four_Scenes_from_the_Life_of_the_Buddha_2Het leven van de Boeddha kende veel gebeurtenissen. In diverse teksten en overleveringen worden die gebeurtenissen ingedeeld in een aantal fasen. In sommige bronnen zijn die fasen talrijk, in andere bronnen minder. In deze cursus bespreken we zes fasen. Op de eerste drie avonden zijn (waarschijnlijk) de zes fasen besproken. Op de vierde avond staan we stil bij alle vragen en opmerkingen die er naar aanleiding van de discussies gedurende de eerste drie avonden zijn ontstaan.

Daarnaast is er ook aandacht voor diverse methoden van meditatie en voor analytische meditatie. Ook is er uitgebreid ruimte om met elkaar te discussiëren en al je vragen over het boeddhisme, te stellen.

Organisatie
De studieavonden beginnen om 19.30 uur, duren tot uiterlijk 22.00 uur. Het is nog niet bekend waar de bijeenkomst in Almelo zal plaats vinden. Dat wordt binnenkort bekend gemaakt.  Koffie en thee worden aangeboden. Koffie en thee zijn aanwezig vanaf 19.00 uur.


Kaart onbeschikbaar

Category(ies)