• Archives

  • Categories

Nalandabodhi Nederland

Openbare lezing Rotterdam 4Nalandabodhi Nederland is een officiële studiegroep binnen Nalandabodhi Internationaal. Deze Tibetaans boeddhistische organisatie staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche (zie hiernaast zijn foto die in in Rotterdam in oktober 2017 is genomen).

Het doel van Nalandabodhi is om op een eigentijdse, informele en praktische wijze belangstellenden een goed gefundeerd boeddhistisch pad van meditatie/beoefening, studie en toepassing van het boeddhisme in het dagelijks (Nederlandse) leven aan te bieden. Op deze website is daarover en over de activiteiten van Nalandabodhi Nederland veel te vinden.

Nalandabodhi kent leden over heel Nederland. De meeste activiteiten vinden plaats in Rotterdam. Daarnaast zijn er activiteiten in Arnhem-Wageningen.  Zie hieronder voor meer informatie.
Klik voor een overzicht van de open activiteiten over een langere periode op open activiteiten Nalandabodhi Nederland. Zie hiernaast bij ‘cursussen en activiteiten’ voor die (openbare) activiteiten die binnenkort plaats vinden.

Open activiteiten Nalandabodhi Nederland
* Sinds begin maart wordt via een online cursus het tweejarige pad van beoefening op elke 2e maandagavond per maand aangeboden. Daarnaast zullen in overleg met de deelnemers uit de regio Rotterdam en Arnhem-Wageningen beoefeningsdagen worden georganiseerd als ondersteuning voor de online cursus. Het tweejarige pad van beoefening bestaat uit 5 modules. Klik voor meer informatie over deze cursus op tweejarige pad van beoefening online.
* Afgelopen juni is een nieuwe website geopend over de Tibetaans boeddhistische visie op leven en sterven: https://goedlevenensterven.nl. Deze website ondersteunt het boek van Sebo Ebbens ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief‘. Dat boek is afgelopen juli 2019 bij Asoka verschenen en kost E 24,95. Zie voor open activiteiten over het boek hieronder bij Nalandabodhi Rotterdam.
* Er is nog een andere website van Nalandabodhi Nederland beschikbaar met als onderwerp: boeddhisme in het dagelijks leven. Klik voor meer informatie op: https://toegepast-boeddhisme.nl.

Open activiteiten Nalandabodhi Rotterdam
Klik voor een overzicht van alle activiteiten van de studiegroep Rotterdam op Nalandabodhi Rotterdam. De activiteiten die binnenkort plaats vinden staan hieronder en hiernaast vermeld.

Meditatie op zondagmorgens
* Vanaf januari worden er open meditatie bijeenkomsten georganiseerd op de 1e zondagmorgen van de maand. In de vakantie vinden er zondagmorgen bijeenkomsten plaats op 4 augustus en 1 september. Klik voor deze twee bijeenkomsten op meditatie op zondagmorgen 6 (op 4 augustus) en meditatie op zondagmorgen 7 (op 1 september).
* Na de zomervakantie vinden er drie bijeenkomsten op de zondagmorgen plaats op 6 oktober, 3 november en 1 december. Klik voor de eerste bijeenkomst op 6 oktober op meditatie op zondagmorgen (1) en voor de andere twee op meditatie op zondagmorgen (2) en meditatie op zondagmorgen (3).

Leven en Sterven
Op zaterdag 19 oktober wordt er in Rotterdam een open studiedag gegeven als inleiding in het in juli 2019 verschenen boek van Sebo Ebbens: ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief’. Zie ook de website die het boek ondersteunt: https://goedlevenensterven.nl. Klik op open dag 19 oktober voor meer informatie. Het is mogelijk om alleen aan de ochtend mee te doen. Het nieuwe boek is, indien gewenst, bij de kosten voor de studiedag inbegrepen (E 20,-).

Open activiteiten Arnhem-Wageningen
Klik op Nalandabodhi Arnhem-Wageningen voor meer informatie over deze studiegroep. Op dit moment zijn de activiteiten voorbij. Na de zomer zijn er weer nieuwe activiteiten. Zie  hierboven evt. de cursus ‘Pad van Beoefening’ via internet (activiteit Nalandabodhi Nederland).

Meer informatie?
Voor meer informatie over Nalandabodhi of voor beantwoording van je vragen, mail: nederland@nalandabodhi.org

More information?
For more information, mail: nederland@nalandabodhi.org

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten