• Archives

  • Categories

Nalandabodhi Nederland

Openbare lezing Rotterdam 4Nalandabodhi Nederland is een officiële studiegroep binnen Nalandabodhi Internationaal. Deze Tibetaans boeddhistische organisatie staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche (zie  de foto van hem in Rotterdam half oktober, twee maanden geleden).

Het doel van Nalandabodhi is om op een eigentijdse, informele en praktische wijze belangstellenden een goed gefundeerd boeddhistisch pad van meditatie/beoefening, studie en toepassing van het boeddhisme in het (Nederlandse) dagelijks leven aan te bieden. Op deze website is daarover en over de activiteiten van Nalandabodhi Nederland veel te vinden.

Nalandabodhi kent leden over heel Nederland. De meeste activiteiten vinden plaats in Rotterdam. Daarnaast zijn er activiteiten in Wageningen en Dordrecht. Zie daarvoor hieronder bij de ‘open activiteiten’  en hiernaast bij ‘cursussen en activiteiten’.
Klik voor een overzicht van de open activiteiten over een langere periode op open activiteiten Nalandabodhi Nederland. Bij open activiteiten is iedereen welkom.

Open activiteiten in Rotterdam
Het programma in Rotterdam voor 2017-2018 is op Nalandabodhi Rotterdam te vinden. De open activiteiten in Rotterdam bestaan uit meditatieavonden op (vrijwel ) alle donderdagavonden (zie hiernaast voor de eerstkomende meditatieavond). Daarnaast vinden er in het voorjaar drie open studiedagen plaats over ‘de Prajnaparamita Soetra en andere leegtes’. Op die dagen wordt gestudeerd, (licht) beoefend, en gekeken naar de consequenties van de inzichten voor het dagelijkse leven. Klik op open studiedagen over leegtes voor meer informatie.

Open activiteiten in Dordrecht
Klik op Nalandabodhi Dordrecht voor meer informatie. Er worden dit voorjaar nog drie studiedagen aangeboden. Deze drie studiedagen gaan over ‘leven en sterven vanuit boeddhistische perspectief’. Ook op deze dagen wordt zowel gestudeerd, als (licht) beoefend, als gekeken naar de consequenties voor het dagelijkse leven. De eerste studiedag is op 21 januari. Klik op eerste studiedag leven en sterven voor meer informatie. Klik op leven en sterven voor meer informatie over de gehele cursus.

Open activiteiten in Wageningen
Klik voor meer informatie op Nalandabodhi Wageningen. Op dit moment zijn er geen open activiteiten.

Meer informatie?
Voor meer informatie of voor beantwoording van je vragen, mail: nederland@nalandabodhi.org.

More information?
For more information, mail: nederland@nalandabodhi.org.

Laatste bewerking: 10-01-2018

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten