• Archives

  • Categories

Nalandabodhi Nederland

Openbare lezing Rotterdam 4Nalandabodhi Nederland is een officiële studiegroep binnen Nalandabodhi Internationaal. Deze Tibetaans boeddhistische organisatie staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche (zie hiernaast zijn foto in Rotterdam, oktober 2017).

Het doel van Nalandabodhi is om op een eigentijdse, informele en praktische wijze belangstellenden een goed gefundeerd boeddhistisch pad van meditatie/beoefening, studie en toepassing van het boeddhisme in het dagelijks (Nederlandse) leven aan te bieden. Op deze website is daarover en over de activiteiten van Nalandabodhi Nederland veel te vinden.

Nalandabodhi kent leden over heel Nederland. De meeste activiteiten vinden plaats in Rotterdam. Daarnaast zijn er activiteiten in Dordrecht en Almelo. Zie hieronder voor meer informatie.
Klik voor een overzicht van de open activiteiten over een langere periode op open activiteiten Nalandabodhi Nederland. Zie hiernaast bij ‘cursussen en activiteiten’ voor die (openbare) activiteiten die binnenkort plaats vinden.

Nieuw tweejarige pad van studie (Nederland)
Op zaterdag 22 september zou het nieuw tweejarig pad van studie beginnen. Vanwege omstandigheden begint het een maand later op 27 oktober. Klik voor de eerste dag op eerste dag pad van studie. Klik voor meer informatie op tweejarig pad van studie. Dit pad van studie is bedoeld voor iedereen in Nederland. De eerste twee bijeenkomsten worden in Rotterdam gehouden maar daarna beslissen de deelnemers tezamen waar de verdere bijeenkomsten zullen worden gehouden.

Open activiteiten in Rotterdam
Er zijn voor na de zomer diverse nieuwe activiteiten gepland. Klik op Nalandabodhi Rotterdam voor meer informatie.
De open meditatie avonden op de donderdagen zijn weer begonnen. Zie hiernaast voor de volgende meditatie avond.
De eerste drie open studiedagen in Rotterdam in het najaar van 2018 gaan over de ontwikkeling van mededogen en vinden plaats op 18 november en 15 december. Er wordt nog gezocht naar een datum voor de derde dag. Een en ander is wat opgeschoven wegens ziekte. Klik voor meer informatie over de eerste bijeenkomst over mededogen op 18 november op cursus mededogen (1).

Open activiteiten in Dordrecht
De data voor de drie open studiedagen in het najaar zijn nu bekend. Klik daarvoor op Nalandabodhi Dordrecht. De eerste studiedag op 7 oktober is geweest. De tweede open studiedag vindt plaats op 4 november. Die gaat over de vier geestdraaiers. Zie hiernaast voor meer informatie.

Open activiteiten in Almelo
Op dit moment is het aanbod voor het najaar in Almelo bekend. Klik voor de onderwerpen en de data op Nalandabodhi Almelo. Op dit moment wordt een cursus van vier avonden over ‘het uitdagende leven van de Boeddha’ aangeboden als introductie in het boeddhisme. De eerste avond is geweest. De tweede avond vindt plaats op dinsdagavond 30 oktober. Iedereen kan altijd instappen. Klik voor informatie over de tweede avond van de oriëntatie cursus over ‘het uitdagende leven van de Boeddha (2)’ of kijk hiernaast.

Meer informatie?
Voor meer informatie over Nalandabodhi of voor beantwoording van je vragen, mail: nederland@nalandabodhi.org.

More information?
For more information, mail: nederland@nalandabodhi.org.

Laatste bewerking: 22-10-2018

Geplaatst inUncategorized | Reacties gesloten