Nalandabodhi Nederland

Openbare lezing Rotterdam 4Nalandabodhi Nederland is een officiële studiegroep binnen Nalandabodhi Internationaal. Deze Tibetaans boeddhistische organisatie staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche (zie hiernaast een foto van hem in Rotterdam, oktober 2017).

Het doel van Nalandabodhi is om op een eigentijdse, informele en praktische wijze belangstellenden een goed gefundeerd boeddhistisch pad van meditatie/beoefening, studie en toepassing van het boeddhisme in het dagelijks (Nederlandse) leven aan te bieden. Op deze website is daarover en over de activiteiten van Nalandabodhi Nederland veel te vinden.

Nalandabodhi kent leden over heel Nederland. De meeste activiteiten vinden plaats in Rotterdam. Daarnaast zijn er activiteiten in Dordrecht, Almelo en Arnhem-Wageningen. Zie hieronder voor meer informatie.
Klik voor een overzicht van de open activiteiten over een langere periode op open activiteiten Nalandabodhi Nederland. Zie hiernaast bij ‘cursussen en activiteiten’ voor die (openbare) activiteiten die binnenkort plaats vinden.

Open activiteiten in Rotterdam
Klik voor een overzicht van alle activiteiten van de studiegroep Rotterdam op Nalandabodhi Rotterdam. De activiteiten die binnenkort plaats vinden staan hieronder en hiernaast vermeld.

* De drie open studiedagen in Rotterdam in het najaar van 2018 gaan over de ontwikkeling van mededogen en vinden plaats op 18 november (geweest), 15 december en 19 januari (2019). Door ziekte zijn de dagen iets verschoven. Klik voor meer informatie over de tweede bijeenkomst over mededogen op 15 december op cursus mededogen (2), en voor de derde bijeenkomst op 19 januari 2019 op cursus mededogen (3).
* Vanaf 6 januari zullen er open meditatie bijeenkomsten georganiseerd worden op de 1e zondagmorgens in de maand. De eerste bijeenkomst zal zijn op 6 januari. Klik voor meer informatie op meditatie op zondagmorgen (1).
* Op 3 februari 2019 wordt voor de 4e keer in Rotterdam het boeddha festival georganiseerd. Nalandabodhi Rotterdam doet daar actief aan mee. Klik op boeddha festival voor meer informatie.
* Op 10 februari is er een nieuwe open studiedag. Die gaat over de vijf wijsheden in het Tibetaans boeddhisme. Klik op studiedag vijf wijsheden voor meer informatie.

Open activiteiten in Dordrecht
Klik op Nalandabodhi Dordrecht voor informatie over deze studiegroep. De activiteiten in het najaar 2018 zijn voorbij. Er wordt nagedacht over de activiteiten in 2019.

Open activiteiten in Almelo
Klik voor meer informatie over de studiegroep in Almelo op Nalandabodhi Almelo.
Op 4 en 18 december zijn er twee nieuwe studieavonden, open voor iedereen. De eerste avond op 4 december is geweest. De avonden gaan over ‘aardiger en vaardiger omgaan met emoties, een boeddhistische perspectief’. Klik voor meer informatie over de tweede avond op omgaan met emoties (2).

Open activiteiten Arnhem-Wageningen
Klik op Nalandabodhi Arnhem-Wageningen voor meer informatie over deze studiegroep.
Op 9 februari wordt er een tweede meditatie ochtend georganiseerd, open voor iedereen. Klik op zondagochtend meditatie (2) voor meer informatie.

Meer informatie?
Voor meer informatie over Nalandabodhi of voor beantwoording van je vragen, mail: nederland@nalandabodhi.org.

More information?
For more information, mail: nederland@nalandabodhi.org.

Laatste bewerking: 10-12-2018

Dit bericht was geplaatst inUncategorized. Bookmark the permalink. Reacties zijn gesloten, u kunt wel een trackback achterlaten:Trackback URL.