Nalandabodhi Nederland

Openbare lezing Rotterdam 4Nalandabodhi Nederland is een officiële studiegroep binnen Nalandabodhi Internationaal. Deze Tibetaans boeddhistische organisatie staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche (zie hiernaast zijn foto in Rotterdam, oktober 2017).

Het doel van Nalandabodhi is om op een eigentijdse, informele en praktische wijze belangstellenden een goed gefundeerd boeddhistisch pad van meditatie/beoefening, studie en toepassing van het boeddhisme in het (Nederlandse) dagelijks leven aan te bieden. Op deze website is daarover en over de activiteiten van Nalandabodhi Nederland veel te vinden.

Nalandabodhi kent leden over heel Nederland. De meeste activiteiten vinden plaats in Rotterdam. Daarnaast zijn er activiteiten in Dordrecht en Almelo. Zie hieronder voor meer informatie.
De meeste open activiteiten vinden plaats tussen half september en 1 juni. Open activiteiten zijn activiteiten die open staan voor iedereen. Tussen 1 juni en half september is er zomerreces. In die periode is het aantal open activiteiten beperkt.
Klik voor een overzicht van de open activiteiten over een langere periode op open activiteiten Nalandabodhi Nederland. Zie hiernaast bij ‘cursussen en activiteiten’ de activiteiten die binnenkort plaats vinden.

Dzogchen Ponlop Rinpoche in Parijs, Okt. 2018
Op vrijdagavond 5 oktober en zaterdag 6 oktober zal Dzogchen Ponlop Rinpoche in Parijs in het Rigpa Centrum openbare lezingen geven over zijn boek ‘Emotional Rescue’. Klik  op Rinpoche in Parijs voor meer informatie. Scroll even door voor Engels.

Nieuw tweejarige pad van studie (Nederland)
Op zaterdag 22 september begint een nieuw tweejarig pad van studie. Klik voor meer informatie op tweejarig pad van studie of kijk hiernaast voor de eerste bijeenkomt. Dit pad van studie is bedoeld voor iedereen in Nederland. De eerste twee bijeenkomsten zijn in Rotterdam maar daarna beslissen de deelnemers tezamen waar de bijeenkomsten worden gehouden.

Open activiteiten in Rotterdam
Er zijn voor na de zomer diverse nieuwe activiteiten gepland. Klik op Nalandabodhi Rotterdam voor meer informatie.
De open meditatie avonden op de donderdagen beginnen weer op 20 september. Zie hiernaast.
De eerste drie open studiedagen in Rotterdam in het najaar van 2018 gaan over de ontwikkeling van mededogen en vinden plaats op 13 oktober, 18 november en 15 december. Klik voor meer informatie op cursus ontwikkeling mededogen (1) voor de eerste bijeenkomst op 13 oktober.

Open activiteiten in Dordrecht
De data voor de drie open studiedagen in het najaar zijn nu bekend. Klik daarvoor op Nalandabodhi Dordrecht. Op 7 oktober vindt de eerste open studiedag plaats. Die gaat over ‘de vijf wijsheden’. Klik op open studiedag vijf wijsheden voor meer informatie.

Open activiteiten in Almelo
Op dit moment is het aanbod voor het najaar in Almelo bekend. Klik voor de onderwerpen en de data op Nalandabodhi Almelo. Klik voor informatie over de eerste avond van de oriëntatie cursus op ‘het leven van de Boeddha (1)’ op dinsdagavond 11 september of kijk hiernaast.

Meer informatie?
Voor meer informatie over Nalandabodhi of voor beantwoording van je vragen, mail: nederland@nalandabodhi.org.

More information?
For more information, mail: nederland@nalandabodhi.org.

Laatste bewerking: 01-08-2018

Dit bericht was geplaatst inUncategorized. Bookmark the permalink. Reacties zijn gesloten, u kunt wel een trackback achterlaten:Trackback URL.