Nalandabodhi Nederland

Openbare lezing Rotterdam 4Nalandabodhi Nederland is een officiële studiegroep binnen Nalandabodhi Internationaal. Deze Tibetaans boeddhistische organisatie staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche (zie hiernaast zijn foto die in in Rotterdam in oktober 2017 is genomen).

Het doel van Nalandabodhi is om op een eigentijdse, informele en praktische wijze belangstellenden een goed gefundeerd boeddhistisch pad van meditatie/beoefening, studie en toepassing van het boeddhisme in het dagelijks (Nederlandse) leven aan te bieden. Op deze website is daarover en over de activiteiten van Nalandabodhi Nederland veel te vinden.

Nalandabodhi kent leden over heel Nederland. De meeste activiteiten vinden plaats in Rotterdam. Daarnaast zijn er activiteiten in Arnhem-Wageningen.  Zie hieronder voor meer informatie.
Klik voor een overzicht van de open activiteiten over een langere periode op open activiteiten Nalandabodhi Nederland. Zie hiernaast bij ‘cursussen en activiteiten’ voor die (openbare) activiteiten die binnenkort plaats vinden.

Open activiteiten Nalandabodhi Nederland
* Sinds begin maart wordt via een online cursus het tweejarige pad van beoefening op elke 2e maandagavond per maand aangeboden. Daarnaast zullen in overleg met de deelnemers uit de regio Rotterdam en Arnhem-Wageningen beoefeningsdagen worden georganiseerd als ondersteuning voor de online cursus. Het tweejarige pad van beoefening bestaat uit 5 modules. Klik voor meer informatie over deze cursus op tweejarige pad van beoefening online.
* Nalandabodhi heeft een nieuwe website geopend over de Tibetaans boeddhistische visie op leven en sterven. Klik op https://goedlevenensterven.nl voor meer informatie. Deze website ondersteunt het boek van Sebo Ebbens ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief‘. Dat boek is in juli 2019 bij Asoka verschenen en kost E 24,95.
Zie voor open activiteiten rond het boek ‘open activiteiten Nalandabodhi Rotterdam’ hieronder. Zie ook de website ‘goed leven en sterven’ hierboven genoemd.
* Er is nog een andere website van Nalandabodhi Nederland beschikbaar met als onderwerp: ‘boeddhisme in het dagelijks leven’. Klik voor meer informatie op: https://toegepast-boeddhisme.nl.

Open activiteiten Nalandabodhi Rotterdam
Klik voor een overzicht van alle activiteiten van de studiegroep Rotterdam op Nalandabodhi Rotterdam. De activiteiten die binnenkort plaats vinden staan hieronder en hiernaast vermeld.

Cursus rond leven en sterven in het voorjaar 2020
In het voorjaar van 2020 worden er 6 open studiedagen georganiseerd in Rotterdam rond het boek van Sebo Ebbens ‘Op de golven van geboorte en dood. Goed leven en sterven in boeddhistisch perspectief‘. Zie boven. Helaas zijn de dagen vol. Er kunnen geen nieuwe deelnemers  meedoen. De cursus is begonnen op zondag 19 januari en wordt nu als cursus op internet doorgezet. Eind juni is de laatste dag. Klik voor meer informatie op open activiteiten leven en sterven.

Open activiteiten Arnhem-Wageningen
Klik op Nalandabodhi Arnhem-Wageningen voor meer informatie over deze studiegroep. Op dit moment zijn er geen activiteiten. Zie  hierboven evt. de cursus ‘Pad van Beoefening’ via internet (activiteit Nalandabodhi Nederland).

Meer informatie?
Voor meer informatie over Nalandabodhi of voor beantwoording van je vragen, mail: nederland@nalandabodhi.org

More information?
For more information, mail: nederland@nalandabodhi.org

Dit bericht was geplaatst inUncategorized. Bookmark the permalink. Reacties zijn gesloten, u kunt wel een trackback achterlaten:Trackback URL.