Nalandabodhi Nederland

Dzogchen Ponlop Rinpoche zal op donderdagavond 19 oktober in Rotterdam een openbare lezing geven. Klik op openbare lezing voor meer informatie. Ook kun je je daar aanmelden.

 

DPRNederland is sinds 2010 een officiële studiegroep binnen Nalandabodhi Internationaal. Deze Tibetaans boeddhistische organisatie staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche (zie foto). Het doel van Nalandabodhi is om op een eigentijdse, informele en praktische wijze belangstellenden een goed gefundeerd boeddhistisch pad van meditatie, studie en toepassing van het boeddhisme in het (Nederlandse) dagelijks leven aan te bieden.

Op deze website is veel informatie te vinden over Nalandabodhi Nederland. Nalandabodhi kent leden over heel Nederland, maar organiseert veel activiteiten in Rotterdam. Ook zijn er cursussen in Wageningen en (met ingang van komend schooljaar) in Dordrecht. Klik voor meer informatie over die activiteiten van de studiegroepen op resp. Nalandabodhi Rotterdam, Nalandabodhi Wageningen en Nalandabodhi Dordrecht Hiernaast bij ‘cursussen en activiteiten’ is een overzicht te vinden van de activiteiten, die binnenkort plaats vinden en open staan voor iedereen. Voor een overzicht van de open activiteiten over een langere periode, klik op cursussen en activiteiten van Nalandabodhi.

Momenteel is er zomerreces (tussen begin juni en begin oktober). In oktober beginnen de open activiteiten weer in Rotterdam en Dordrecht en eind november weer in Wageningen. Zie hieronder bij de verschillende open activiteiten.

Open activiteiten in Rotterdam
Het programma in Rotterdam voor het schooljaar 2017-2018 is op Nalandabodhi Rotterdam te vinden. Klik op de link voor de data en meer informatie.

De belangrijkste activiteit in het najaar is het bezoek van Dzogchen Ponlop Rinpoche. Hij geeft op donderdagavond 19 oktober een openbare lezing. Klik op openbare lezing voor meer informatie. Je kunt je nu al opgeven.

De overige open activiteiten in Rotterdam zijn: meditatieavonden op (vrijwel ) alle donderdagavonden (zie hiernaast bij cursussen en activiteiten voor de eerste meditatie avond), zes studiedagen (vanaf begin oktober) en drie beoefeningsdagen (de beoefeningsdagen sluiten aan bij de meditatie avonden en de open studiedagen).

Open activiteiten in Wageningen
Het programma voor 2017-2018 kun je vinden door te klikken op Nalandabodhi Wageningen.
De belangrijkste activiteiten zijn een cursus ‘omgaan met emoties’ van vier dagen en twee shamatha weekend retreaites.

Open activiteiten in Dordrecht
Komend schooljaar worden er voor het eerst open activiteiten in Dordrecht georganiseerd. Er worden zes studiedagen aangeboden. Klik voor meer informatie over die activiteiten op Nalandabodhi Dordrecht.

Meer informatie?
Voor meer informatie of voor beantwoording van je vragen, mail: nederland@nalandabodhi.org.

More information?
For more information, mail: nederland@nalandabodhi.org.

Laatste bewerking: 14-7-2017

Dit bericht was geplaatst inUncategorized. Bookmark the permalink. Reacties zijn gesloten, u kunt wel een trackback achterlaten:Trackback URL.