Nalandabodhi Nederland

Openbare lezing Rotterdam 2Nederland is sinds 2010 een officiële studiegroep binnen Nalandabodhi Internationaal. Deze Tibetaans boeddhistische organisatie staat onder leiding van de leraar Dzogchen Ponlop Rinpoche (Zie de foto. Hij was kortgeleden in Rotterdam. Klik  voor een terugblik op dat bezoek op bezoek DPR).

Het doel van Nalandabodhi is om op een eigentijdse, informele en praktische wijze belangstellenden een goed gefundeerd boeddhistisch pad van meditatie, studie en toepassing van het boeddhisme in het (Nederlandse) dagelijks leven aan te bieden. Op deze website is veel informatie over Nalandabodhi Nederland te vinden.

Nalandabodhi kent leden over heel Nederland, maar organiseert veel activiteiten in Rotterdam. Ook zijn er cursussen in Wageningen en Dordrecht. Zie hiernaast bij ‘cursussen en activiteiten’ een overzicht vinden van de activiteiten, die binnenkort plaats vinden en open staan voor iedereen. Zie hieronder de open activiteiten in de drie plaatsen.
Klik voor een overzicht van de open activiteiten over een langere periode op cursussen en activiteiten van Nalandabodhi.

Open activiteiten in Rotterdam
Het programma in Rotterdam voor 2017-2018 is op Nalandabodhi Rotterdam te vinden. De open activiteiten in Rotterdam zijn: meditatieavonden op (vrijwel ) alle donderdagavonden (zie hiernaast voor de eerstkomende meditatie avond. Let op: het adres is veranderd) en drie beoefeningsdagen (de beoefeningsdagen sluiten aan bij de meditatie avonden en de open studiedagen). De eerste beoefeningsdag is op zaterdag 18 november en gaat over Shamatha meditatie. Op 17 december is er een tweede dag over Shamatha meditatie. Zie hiernaast voor meer informatie. Dan zijn er vier studiedagen in het voorjaar over de Prajnaparamita Soetra en andere leegtes. Klik op leegtes voor meer informatie.

Open activiteiten in Wageningen
Het programma voor 2017-2018 in Wageningen kun je vinden op Nalandabodhi Wageningen.
De belangrijkste activiteit is een cursus ‘omgaan met emoties’ van vier dagen (de eerste studiedag zou op 26 november zijn maar die wordt verplaatst naar 7 januari 2018)) en twee shamatha retraites van drie dagen (in december en juni).

Open activiteiten in Dordrecht
In 2017-2018 worden er voor het eerst open activiteiten in Dordrecht georganiseerd. Er worden zes studiedagen aangeboden (de eerste twee studiedagen zijn geweest. De eerstkomende studiedag is op 10 december.  Klik voor meer informatie over het programma aldaar op Nalandabodhi Dordrecht.

Meer informatie?
Voor meer informatie of voor beantwoording van je vragen, mail: nederland@nalandabodhi.org.

More information?
For more information, mail: nederland@nalandabodhi.org.

Laatste bewerking: 17-11-2017

Dit bericht was geplaatst inUncategorized. Bookmark the permalink. Reacties zijn gesloten, u kunt wel een trackback achterlaten:Trackback URL.